Elindult a horgászkártya regisztráció!

Tisztelt Horgásztársak!

Várom azokat a horgászatot kedvelő tagjainkat, tagsággal nem rendelkezőket, más egyesület tagjait, akik még nem regisztráltak horgászkártyára, illetve elkezdték a regisztrációt, de valahol elakadtak benne.

A továbbiakban is felhívnám a Tisztelt Horgásztársak figyelmét, hogy 2019 januárjában csak a már regisztrált horgászoknak lesz lehetősége tagdíjat fizetni, ezért kérnénk minden horgásztársunkat (nem csak tagjainkat!!!!!!), hogy időben igényelje horgászkártyáját/regisztrációját!

Kérem Önöket, a továbbiakban is telefonon egyeztessenek velem időpontot!

Telefonszámom: +36/30-423-0559

Tisztelettel és köszönettel:
Scheiber-Szép Ágnes

Zalaszentmihályi HE

Elindult a Horgászkártya regisztráció!!!!!!

A Zalaszentmihályi Horgászok Egyesülete tájékoztatja tagjait, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség szerevezésében szeptember 1-jén elindult a horgászigazolványt kiváltó, plasztik Horgászkártya regisztrációja.

A Magyar Horgászkártya 2019. január 1-jét követően azonnal kiváltja a jelenlegi papíralapú horgász igazolványt, majd a kapcsolódó szövetségi elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé és gyorsabbá, valamint átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt, így az állami- és a területi horgászjegyek kiadását is.
A tervek szerint a horgászkártya mögötti nyilvántartás segítségével fokozatosan az összes eddigi további papíralapú horgászokmány és dokumentum, úgy, mint az egységes szövetségi hozzájárulási bélyegek, maga az állami horgászjegy és területi jegyek is kiválthatóvá válnak, legtovább a papírlapú fogási napló fennmaradása várható. A MOHOSZ megteremtette annak a feltételeit is, hogy akár már jövőre az állami jegyek kiváltása is a HORINFO rendszeren keresztül történjen.

A horgász lehetőségei:

  1. A horgász saját maga is regisztrálhat a www.horgaszjegy.hu internetes oldalon!
    A regisztrációhoz egy érvényes e-mail cím, személyigazolvány, lakcímkártya, adóigazolvány és egy bankkártya szükséges!!!!!
    A megadott internetes oldalon részletes leírást, videót talál a regisztráció menetéről!

VAGY

  1. Kérheti a horgászegyesület segítségét!

Egyesületünk, előzetes időpont egyeztetést követően, személyes segítségnyújtással, a regisztráció elvégzésével kívánja támogatni a horgászokat!
A regisztrációs pontokon is az 1. pontban említett dokumentumokra lesz szüksége, csak bankkártya helyett, csekken fizetheti be a kártya díját.

A horgászkártya díja: 2.200.- Ft, postázási idő: kb. 60!!! nap

Fontos megjegyezni!!!
Horgászkártya nélkül (aminek az előállítása minimum
1 hónapot vesz igénybe) nincs lehetőség állami jegy és fogási napló kiváltására, területi jegy vásárlására, tagdíj fizetésére 2019 januárjában!!!!!

Tudni kell még, hogy a gyermekhorgászokat is regisztrálni kell,
de nekik a horgászkártya kiváltása nem kötelező!!!

Regisztrációra időpontot egyeztetni Scheiber-Szép Ágnesnél
lehet a +36/30-423-0559-es telefonszámon, 2018. október 25. napjától!
Regisztrációra kijelölt napok: hétfő, csütörtök (9:00-12:00, 13:00-15:30)

Előtte kérem, telefonon mindenképpen egyeztetni szíveskedjenek!!!!!
Az Egyesületi iroda címe: 8936 Zalaszentmihály, Dr. Fülöp Valter u. 4.

A bevezetésre kerülő plasztik kártya mintaképe az alábbi:

Mennyi ideig érvényes a kártya, mi történik adatváltozás esetén?

A Magyar Horgászkártya általános érvényessége a 2018. évben teljesített érvényes és lezárt regisztráció időpontját követő 6. naptári év január 31. napja, majd 2019-től az adott évben teljesített érvényes és lezárt regisztráció időpontját követő 5. naptári év január 31. napja. Névváltozás esetén a MOHOSZ az érvényességi időn belül a cserét térítésmentesen biztosítja, egyéb, a kártyán feltüntetett adat nem változhat.

Mit tegyen az a horgász, akinek nincs meg, vagy olvashatatlan az adóigazolványa???

Az illetékes adóhatóság ügyfélszolgálatánál másolatot kell kérni!!!


Új adókártyát pedig a 18T34-es jelű nyomtatványon lehet kérni. Az adóigazolvány pótlása 3.000.- Ft-ba kerül.

 Zalaszentmihály, 2018. október 8.

Adorján Jenő, elnök

Comments are closed.